Vi kan ikke få armene ned!

Kulturgrunden har modtaget 472.369 kroner fra Nordea-fonden til projektet, Kulturhaverne, der skal bidrage med et grønt og socialt samlingspunkt i Hornslet.  Med fondsstøtten kan vi nu igangsætte etableringen af Kulturhaverne på Tingvej 16, 18 og 20, som har været i støbeskeen siden februar.

De tre matrikler skal bruges til et hav af aktiviteter med noget for enhver smag. Plænen på Tingvej 16 skal danne ramme om et grønt og fleksibelt mulighedsrum, et funktionelt udekøkken skal etableres i baggården til Tingvej 18, og Tingvej 20, Den Hemmelige Have, transformeres til en grøn og sanselig oase med plads til biodiversiteten.

Grundene anvendes allerede til arrangementer den dag i dag, men med støtten fra Her Gror Vi- puljen kan vi skabe endnu bedre udendørs faciliteter. Vi drømmer om at kunne invitere til fællesspisninger under åben (men overdækket) himmel, afvikling af dansearrangementer i haverne, byggeworkshops med fokus insekthoteller osv. osv. osv.

Med andre ord ønsker vi at skabe tre mødesteder for alle og med forskellige formål for øje. Om man er ung, ældre eller lige har lært at kravle, skal Kulturhaverne været et foretrukken mødested.

Kulturgrunden er blandt de 57 projekter, der nu opnår støtte for i alt 37,7 mio. kr. fra Nordea-fondens Her gror vi-pulje, der uddeles til projekter, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse. Det samlede antal ansøgninger til 2. ansøgningsrunde var 239.