Galleri Stigsen

Kulturgrundens galleri til rådighed for lokale kunstnere og kulturaktører.

GALLERI STIGSEN

Galleri Stigsen er Kulturgrundens eget galleri, som foreningen stiller til rådighed for lokale kunstnere og kulturaktører.

Galleri Stigsen ligger

på anden etage i Det Lille Kulturhus på Tingvej 18. Galleriet udgøres af tre rum, heraf to sammenhængende, og et lille gennemgangskøkken med opvaskemaskine, hvor du evt. kan forberede snacks og drikke til dine besøgene.

Rummene ud til Tingvej har et smukt lysindfald, hvide vægge og et charmerende trægulv, der knirker hjemligt, når du bevæger dig rundt. Det ene af rummene ud mod Tingvej har desuden en stor og bred vindueskarm, der kan anvendes til hvileplads såvel som udstillingssted.

Alle rum har skruer i væggene, så du nemt kan opsætte dine værker. Kulturgrunden har tilmed erhvervet sig et fritstående, der kan bruges til udstilling af genstande.

Mange har efterhånden debuteret med deres første udstilling på Galleri Stigsen, mens andre udstillere har været mere garvede i gårde.

Følgende udstillere har fundet vej til Galleriet: Flemming Poulsen med flotte kunstfotos af naturen omkring Hornslet, Mette Nørregaard med sine finurlige og farverige malerier.

Nicolai Hvidbjerg har som kreativ illustrator og tegner haft en fin udstilling af sine tegninger under titlen ”På bunden af koppen”og Dorte Sørensen med sine flotte oliemalerier.

Aktuel udstiller fra d. 2. marts til måneden ud er Peter Odderskær, der udover at være uddannet biolog også er optaget af at fotografere blomster og gennem forskellige former for billedmanipulation at få disse til at blive til smuk fotokunst.

Kontakt info@kulturgrunden.dk såfremt du har lyst til at benytte lokalerne.

 

mØBELBYEN hORNSLET

Kulturgrundens åbnede sin første egenproducerede udstilling, Møbelbyen Hornslet, d. 10 juni.

Udstillingen var skabt af – blandt andre – Kulturgrundens samtaleklub Møbelstemmer, informationer fra Lokalarkivet, lokale bidragsydere og udlånere af effekter fra Hornslets tidligere møbelfabrikker.

Alle bidrag blev sammensat af foreningens frivillige og praktikanter, og endte med at fremvise en smuk fortælling om Hornslets fortid som møbelby.

Udstillingen fremviste lækre kvalitetsmøbler, men udstillede også spændende vidnesbyrd, herunder fotografier, uddrag af livshistorier, lønsedler, svendebreve m.m.

Udstillingen løb henover sommeren og frem til 1. august 2023, og havde undervejs mange besøgene i alle sine åbningstider.

ÅBNINGEN AF GALLERIET PÅ ANDEN ETAGE

Den 11 marts 2023 slog Kulturgrunden for første gang dørene op til sit helt eget galleri.

Galleriets indvielse blev – på bedste vis – åbnet med champagne og en fernisering af værker af de to lokale billedkunstnere, Iben Holm-Laursen og Anne-Marie Uhre.

Fremmødet på dagen var stort, og udstillingen var senere hen velbesøgt. Siden da har Kulturgrunden besluttet sig for, at galleriets rum skulle tilbyde sig lokale kunstnere og deres værker.