Indlæser Begivenheder

Kom til foredrag ved historiker Simon Ryvang True og hør om det berygtede tyske Gestapos arbejde på og omkring Djursland.

Bestialske afhøringer, vild flugt og ubegribeligt mod. Det er nogle af emnerne i dette foredrag om det tyske sikkerhedspoliti og modstandsbevægelsen. Det er museumsinspektør Simon Ryvang True, der dykker ned i historien om Gestapos arbejde og de brutale konsekvenser, det fik for modstandsbevægelsen på Djursland og omkring under 2. verdenskrig.

Foredraget giver et spændende perspektiv på historien om modstandsbevægelsen og Gestapos kamp mod den. Fra Gestapos hovedkvarter i Aarhus førtes en indædt kamp imod modstandsbevægelsen i det øst- og midtjyske.

Anstrengelserne resulterede blandt andet i anholdelsen af Hvidstengruppen, Hornsletgruppen og Langåsabotørerne, der ellers havde haft stor succes med deres aktioner.

Foredraget er en del af projektet “Museet tæt på dig”, som er støttet af ELRO Fonden. Arrangeret i samarbejde mellem Syddjurs Bibliotek, Museum Østjylland, Kom-Bi og Kulturgrunden.

Der serveres kaffe og kage undervejs.

Billet koster 50 kr og købes via Kom-Bi’s hjemmeside her.

Del denne begivenhed!

Go to Top